Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îi înțelege pe pelerinii din țară, care în acest an nu vor putea participa la pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva, dar în același timp anunță că nu au nicio legătură cu protestatarii ce de vineri manifestă împotriva restricțiilor impuse de autorități.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc și care înțeleg că s-ar putea prelungi, însă înțelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supărați pentru că statul le restricționează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedească că sunt credincioși ascultători. Împărtășim durerea lor… îi rog pe pelerini să nu admonesteze forțele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un polițist că își face datoria, printre ei sunt oameni credincioși care ei înșiși suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Conferința de presă de astăzi, de la ora 15.00.

Publicată de Constantin Sturzu pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

Discriminarea religioasă, primul pas spre alte îngrădiri

Preotul Constantin Sturza consideră că este nevoie de înțelepciune, iar manifestanții să dea dovadă de bună credință pentru a „nu se lăsa păcăliți” de provocatorii care pot umbla printre ei.

Protest Iași (RFI)

„Uitați-vă în toate normele internaționale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertății de conștiință, nu doar de conștiință religioasă, într-o zi poate și alte culte, poate și ateii vor fi supuși unor restricții, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.

Liderii BOR au mai spus că este o situație foarte greu de înțeles și de acceptat, au vorbit despre una dintre cele mai triste perioade din istoria Moldovei și le-au cerut autorităților să revină asupra deciziei, chiar dacă această decizie a fost luată dintr-o logică medicală.

Citește și: Patriarhul Daniel cere suspendarea deciziei de interzicere a pelerinajelor. „Fără o consultare prealabilă cu BOR”

#News