Foto: Facebook

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat l-a contrazis pe Patriarhul Daniel care susține că decizia de interzicere a pelerinajelor, decizie pe care o consideră „disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”.

„Am evitat pe cât am putut să intru în acest subiect, pentru a nu spune unii că Arafat e de o anumită religie și înseamnă că face asta împotriva creștinilor. Nu iau deciziile singur, stăm mulți la masă când luăm aceste decizii. Vorbim de logică medicală. Nu s-a interzis niciun fel de sărbătoare să aibă loc, sau o slujbă, s-a interzis deplasarea oamenilor în condiții extrem de riscante către aceste locuri și desfășurarea acestor manifestări în condiții de maximă aglomerație în care nu mai pot să controlezi ce se întâmpla și să creezi o situație în care oamenii se întorc acasă și produc focare”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Acesta a precizat că autoritățile au o responsabilitate față de omul de rând. „Când luăm decizii, în această situație, ne uităm la aspectele ce țin de sănătatea publică și la sănătatea populației. Înțeleg toate celelalte aspecte, dar responsabilitatea noastră la acest moment este față de omul de rând, din punct de vedere al sănătății sale”, a completat Arafat.

Citește și: Patriarhul Daniel cere suspendarea deciziei de interzicere a pelerinajelor. „Fără o consultare prealabilă cu BOR”

#News