Mike Pence divorțează politic de Donald Trump

Foștii susținători ai președintelui american încep să-și dea șepcile roșii jos

Vicepreședintele american în exercițiu, Mike Pence pare să se fi rupt de Donald Trump, în urma violențelor de la Capitoliul din Washington, de săptămâna aceasta.

Astfel, Mike Pence va participa la ceremonia de învestire a președintelui american ales, Joe Biden, din data de 20 ianuarie 2021. De asemenea, în urmă cu două zile, Joe Biden declara că i-ar face plăcere ca actualul vicepreședinte să participe la ceremonie. „Mike, vicepreşedintele, este binevenit. Am fi onoraţi să îl avem alături acolo şi să mergem mai departe cu tranziţia”, a declarat Biden.

Citește și: Nancy Pelosi, îngrijorată că Trump ar putea apăsa butonul roșu

Din ce în ce mai mulți republicani îi întorc spatele lui Trump, printre aceștia și vicepreședintele Mike Pence

Cât despre absența lui Donald Trump, Joe Biden a adăugat: „Este unul dintre puţinele lucruri în privinţa cărora el şi eu suntem de acord. Este un lucru bun faptul că nu vine. A fost o ruşine pentru ţară, ne-a făcut de ruşine în lume. Nu este demn să fie în funcţie”, după ce președintele actual a declarat că nu are de gând să participe la învestirea noului președinte american.

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden va avea loc în data de 20 ianuarie 2021, la Capitoliu, și se va desfășura într-un cadru restrâns, în contextul pandemiei de Covid-19. De asemenea, Garda Națională a fost alertată, astfel că s-a pus la dispoziție un număr impresionant de agenți, pentru a se evita repetarea violențelor din 6 ianuarie 2021.

Citește și: Donald Trump îi sucește încheietura lui Mike Pence

#News