Biden se abține de la comentarii cu privire la procesul lui Trump

Procesul care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie", a început marţi în Senatul american

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a dat de înțeles că nu intenţionează să facă vreun comentariu pe tema procesului din Senat, cel care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump. Acesta este acuzat de „instigare la insurecţie”, a anunţat Casa Albă, potrivit unei știri inițiale The Hill.

„Joe Biden este preşedintele Statelor Unite ale Americii, nu este analist politic”

„Nu va exprima opinii privind argumentaţia din proces, nu urmăreşte procesul, este vorba de o procedură a Senatului”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu o serie de lideri ai asociaţiilor oamenilor de afaceri, pentru a discuta despre detaliile planului de asistenţă financiară, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

„În mod clar, este vorba de un eveniment important pentru ţară, nu neagă nimeni acest lucru. Dar atenţia noastră, atenţia preşedintelui se concentrează pe oferirea de locuri de muncă, pe aducerea sub control a pandemiei, iar aceste lucruri înseamnă că nu vom analiza toate chestiunile referitoare la procedura din Senat, nu considerăm că este necesar să facem acest lucru şi nu este rolul nostru”, a mai spus, în cadrul aceluiași set de declarații, Jen Psaki.

Procesul care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie”, a început marţi în Senatul american. În cazul în care Trump va fi găsit vinovat, i se va retrage dreptul de a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta și-a manifestat în repetate rânduri intenția de a candida din nou, de data aceasta cu un nou partid, la următoarea rundă de vot. Fostul președinte a pierdut susținerea republicanilor, în urma comportamentului său haotic și iresponsabil. Mulți dintre senatorii republicani și-au manifestat deja intenția de a vota împotriva lui Trump la procesul ce îl vizează pe acesta.

Citește și: Lui Donald Trump i se decide astăzi soarta