Sute de români, blocați pe aeroportul Luton din Londra

Potrivit informațiilor de pe site-ul aeroportului Luton, cel putin zece curse aeriene au fost anulate luni dimineață, 12 decembrie.

Compania low-cost Wizz Air a anulat mai multe zboruri spre România, sute de cetățeni români fiind blocați de peste zece ore pe aeroportul Luton din Londra. Pasagerii au fost îmbarcați în aeronave, ulterior transmițându- li-se că zborurile vor avea întârziere din cauza vremii nefavorabile, au afirmat martorii, potrivit ziare.com.

Potrivit informațiilor de pe site-ul aeroportului Luton, cel putin zece curse aeriene au fost anulate luni dimineață, 12 decembrie.

Pasagerii ar fi fost dați jos din avioane, fiind ținuți pe aeroport fără să primească vreo explicație din partea companiei care opera zborurile spre România,  a declarat o româncă.

„Nu primim nicio informație, nu știm cu ce zbor vom pleca, dacă vom avea alt zbor, când vom pleca. Inițial ne-au zis că îl reprogramează, după aceea ne-au spus că au anulat toate zborurile de astăzi. Avem o altă variantă cu un zbor la 9:30, care nu era programat și nu apare pe site-ul lor, nu știm dacă există, vocile pe aici spun că doar ne-au dat speranțe că să nu facem scandal.”, a povestit româncă.

Pasagerii ar fi primit mai multe explicații pentru faptul că aeronavele nu au decolat

Astfel, printre motive au fost că vreme este rea,  lipsa personalului care să încarce bagajele, alimentarea de mai multe ori a aeronavei. „La final să ne spună stewardesele că putem să plecăm, ele și-au terminat tura, pilotul nu mai poate să zboare după atâtea ore. Ne-au dat jos, ne-au spus să mergem la ghișeul B6, care nu există, după care am fost umiliți de câțiva angajati care ne-au spus să plecăm.” , a mai afirmat o româncă.„Nu știu să vă spun numărul pasagerilor, dar vă spun că aeronava spre Cluj nu a decolat, spre Timișoara nu a decolat, spre Craiova nu a decolat, București nu a decolat și Iași. Pot să vă asigur că suntem foarte mulți, sunt mulți părinti cu copii foarte mici care nu au primit nici să își încălzească apa pentru lapte.”, a mai povestit o româncă.

Fața faraonului egipteanTutankhamon, dezvăluită pentru prima oară după 3.300 de ani