Primăria Sectorului 5 continuă operațiunea de ridicare a autoturismelor abandonate

Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestuia urmează să fie inventariate, expertizate, și transportate, ca mai apoi să fie depozitate în locul special amenajat

Primăria Sectorului 5 a anunțat că operațiunea de ridicare a autoturismelor abandonate pe spațiul public se derulează în acest moment. Potrivit comunicatului transmis de instituție pe pagina oficială de Facebook, este vorba despre continuarea unei inițiative menite să curățe fața sectorului, în urma dispoziției date de primarul Cristian Popescu Piedone. Ulterior ridicării autoturismelor abandonate, se va începe „modernizarea și reconstrucția Sectorului 5”, după cum au anunțat oficialii primăriei și cu alte ocazii, de altfel.

Primăria Sectorului 5 anunță că vor fi ridicate doar acele autoturisme fără proprietar

Dacă din luna noiembrie 2020 până astăzi, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 identifica 479 de astfel de autoturisme, până în prezent, anunță primăria, au fost ridicate 164 de mașini abandonate, dintre care 45 cu platforma Poliției Locale Sector 5.

În urma somațiilor, o parte dintre proprietarii mașinilor abandonate au luat inițiativă și au debarasat carosabilul. Vorbim despre un număr de 119 mașini.

Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestora urmează să fie inventariate, expertizate, și transportate, ca mai apoi să fie depozitate în locul special amenajat, situat la următoarea adresă: Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5, mai spun reprezentanții primăriei.

„Menționăm că sunt ridicate doar mașinile abandonate și cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr.421/2002, nu și cele parcate neregulamentar. Acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate vor continua și în perioada următoare, pentru ca până la începerea modernizării și reconstrucției Sectorului 5, toate arterele din sector să fie eliberate.”, se mai arată în mesajul primăriei.

Operațiunea de ridicare a autoturismelor abandonate poate fi vizionată pe contul oficial de Facebook al Primăriei Sector 5.

În urmă cu două săptămâni, edilul Cristian Popescu Piedone anunța, de asemenea, șantiere în Sectorul 5, cerându-și scuze în avans locuitorilor pentru „deranjul” ce va fi creat, adăugând că la sfârșitul lucrărilor de modernizare sectorul va căpăta o nouă față, în conformitate cu cerințele anului 2021.

Citește și: Primăria Sectorului 5, proiecte noi menite să suplimenteze locurile în instituțiile de învățământ