Primarul în exercițiu, Gabriela Firea a aprobat, joi, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei, la care vor putea participa numai persoane din București, informează Mediafax, citat de digi24.ro.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.

Potrivit documentului, numărul participanților este de circa 500 de persoane la un moment dat, iar persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare.

Potrivit Hotărârii 47/5.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență „organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”.

Sub incidența aceleiași hotărâri a intrat și pelerinajul de la Iași, de Sf. Cuv. Parascheva, care a stârnit nemulțumire în rândul pelerinilor, dar și proteste în curtea Mitropoliei din Iași. În 14 octombrie, deși potrivit hotărârilor luate la nivel local cu privire la desfășurarea evenimentului religios s-a permis totuși accesul și persoanelor care nu erau din municipiu.

Citește și: Reset Iași, denunț legat de pelerinajul Sf. Parascheva

#News