Sănătatea scârțâie, cazurile cresc și lumea se cam împarte în două tabere. România a înregistrat astăzi, 22 octombrie, cel mai mare număr de îmbolnăviri și de decese de la începutul pandemiei. La ATI sunt 778 de pacienți COVID și au fost raportate 4.902 cazuri noi de COVID-19, din 34.466 de teste efectuate.

Cu toate acestea, există o localitate în țara noastră unde oamenii au auzit de coronavirus doar de la televizor. Au reușit să mențină numărul de cazuri la zero, deși Maramureșul are opt localități în scenariul roșu. Localitatea din Maramureș care a scăpat de coronavirus se numește Ariniș și este locul din România unde oamenii înțeleg că este simplu să respecți măsurile impuse de autorități.

Aglomerația nu ajută sănătatea, așa că primăria a decis ca piața din localitate să fie închisă.

Locuitorii au înțeles că este spre binele lor să evite deplasările inutile, iar deplasarea până la primărie pentru diverse probleme a fost înlocuită cu soluționarea cererilor prin telefon sau e-mail.

”Dacă stați să urmăriți, lumea nu circulă. Merge dimineață la cumpărături, dar nu vedeți într-o oră trei persoane pe drum. Ăsta-i secretul. Regula numărul 1: ne-au spus de la început că e pandemie, că e stare de urgență, și respectăm!”, spune o localnică.

”La început am fost sceptic și eu legat de acest virus, dar mi-am dat seama că nu-i glumă. Prin ianuarie-februarie, având și o discuție cu fiica mea care e medic pneuomolog, mi-a dat niște detalii și am priceput că nu ne jucăm cu acest virus. Am început cu măsuri, zic eu, destul de stricte, severe”, a declarat primarul localității Ariniș.

În Ariniș trăiesc aproximativ 1300 de oameni. Vor fi voci care vor spune că nu este un număr mare, dar, dacă privim la nivel de eșantion, vom ajunge la concluzia că dacă 1300 de oameni care respectă niște norme simple pot face diferența.

Citește și: Aproape 5.000 de noi cazuri de infectări cu Covid 19

#News