Barna neagă presupusele conflicte dintre USR PLUS și PNL

Despre scandalul voturilor din Sectorul 1, așa cum era de așteptat, liderul USR PLUS este de părere că „vorbim de o plângere a PSD, care refuză rezultatul alegerilor. E irelevant”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, printre altele, despre două subiecte arzătoare ale perioade ce vizează partidul pe care îl conduce. Pe de-o parte, scandalul renumărării voturilor din Sectorul 1 a revenit pe prima pagină a ziarelor, pe de altă parte, media suspectează eventuale tensiuni între USR PLUS și PNL. Iată și răspunsurile acestuia:

1. Despre scandalul voturilor din Sectorul 1, așa cum era de așteptat, liderul USR PLUS este de părere că „vorbim de o plângere a PSD, care refuză rezultatul alegerilor. E irelevant”.

2. Cât despre presupusele tensiuni dintre USR PLUS și PNL, Barna a declarat că nu se pune problema și că respinge „această speculație”, adăugând că „sunt discuții pe care le avem între noi, miniștrii, sunt discuții legate de buget sau alte teme. Citesc tot felul de năzbâtii legate de sabotaje sau alte lucruri, dar nu se pune problema de așa ceva”.

Dincolo de bârfe, Dan Barna dă detalii legate de o eventuală reformă administrativă

„Acești bani reprezintă o șansă uriașă pentru țara noastră și ea poate fi fructificată doar dacă finanțăm cu ei proiecte care au întotdeauna în spate o logică a reformei și a investițiilor.”, a spus Barna, pe Facebook, adăugând că ar fi avut o discuție „excelentă” cu reprezentanții Asociației Municipiilor, în urma căreia s-a căzut de acord asupra „câtorva priorități” ce ar trebui finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Reforma administrativă, Eficientizarea administrațiilor publice și, o dată pentru totdeauna, interconectarea bazelor de date ale instituțiilor publice, Investiții în educație/învățământul dual, Mutarea zonelor industriale în afara orașelor, Decontaminarea industrială, Regenerarea urbană, Proiecte integrate de punere în siguranță a clădirilor publice, Dezvoltarea zonelor metropolitane, Refacerea infrastructurii de gaze medicinale astfel încât spitalele noastre să fie mai sigure și Infrastructura rutieră”, a a mai declarat vicepremierul Dan Barna, pe contul său de socializare.

Citește și: Dan Barna și Moise Guran, în duelul explicațiilor