Se renumără voturile din Sectorul 1, scaunul lui Armand se clatină

Numărarea va dura 2-3 săptămâni, potrivit avocatului Mihai Drăgan

Procurorii din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiției au decis renumărarea voturilor în integralitate de la alegerile locale din Sectorul 1, unde Clotilde Armand a ieșit primar, transmite Antena 3.

În acest sector a existat suspiciunea de fraudare a alegerilor locale, după ce în mediul public a apărut o filmare în care se vedeau câțiva oameni care escaladau și cotrobăiau în sacii cu voturi, aflați la Biroul Electoral Sector 1.

Potrivit avocatului fostului edil, Daniel Tudorache, pe rolul Curții de Apel se află două dosare în care se cere anularea alegerilor. „La Sectorul 1 au fost probleme foarte grave. Probleme sunt la multe secții. Va dura 2-3 săptămâni, este o premieră în România. Aproximativ 40% din saci sunt desigilați. Procurorii știu ce s-a întâmplat.”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, la Antena 3.

Renumărare pe bază de ordonanță

Conform sursei menționate, în ordonanța de delegare a procurorului de caz, ce se va ocupa de renumărarea tuturor buletinelor de votdin Sectorul 1, se arată și motivarea acestei decizii.

Examinând actele de urmărire penală din dosarul cu nr. 2194/P/2020 privind săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu, faptă prevăzută și sancționată de dispozițiile art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție rap. la disp. Art. 297 Cod Penal, „folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid politic pentru obținerea de foloase necuvenite”, faptă prevăzută și sancționată de dispozițiile art. 13 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, „sustragerea sau distrugerea de înscrisuri”, faptă prevăzută de dispozițiile art. 259 Cod Penal și „falsificarea documentelor și evidențelor electorale”, faptă prevăzută de dispozițiile art. 391 Cod Penal”, se arată în textul Ordonanței de delegare a procurorului Sorin Eugen Iasinovschi. 

La momentul apariției acelei filmări a fost un întreg război al declarațiilor, fiecare dintre părțile implicate acuzându-și adversarul politic fraudarea voturilor.

Între timp, fostul edil al sectorului 1, Daniel Tudorache a candidat la alegerile parlamentare și câștigat un mandat de deputat din partea PSD București.

Citește și: Alegeri Sectorul 1. Fraudarea de la miezul nopții