Trei noi linii de autobuz vor fi înființate noaptea în București

Autobuzele N120, N121 și N122 vor circula începând cu data de 23/24 iunie 2023, la un interval de 30 de minute pe toată durata programului, între orele 22.30-05.00.

În urma analizării cererii de transport, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va înființa trei linii de noapte care vor asigura legături între Centrul Capitalei și zone ale orașului care nu beneficiau până acum de acest serviciu. De asemenea, traseul altor două linii va fi modificat astfel încât să deservească și zone adiacente vechiului traseu unde există cerere, potrivit g4media.ro.

Autobuzele N120, N121 și N122 vor circula începând cu data de 23/24 iunie 2023, la un interval de 30 de minute pe toată durata programului, între orele 22.30-05.00.

Noile zone deservite vor fi: Baicului, Doamna Ghica, Bd. Timisoara, Romancierilor, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Postăvarului, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Sos. Morarilor, Sos. Vergului. De la aceeași dată, linia N104 va fi modificată, de la Strada Baba Novac, pe Str. Dristorului, Bd. Decebal, Bd. Unirii, apoi traseul actual, iar linia N109 va funcționa, pe ambele sensuri, pe Bd. Corneliu Coposu.

Pe liniile de noapte, tariful pentru o călătorie de 90 de minute este la fel ca și cel de pe liniile de zi, respectiv 3 lei.

De asemenea, abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic și călătoriile încărcate pe cardurile de transport sunt valabile și pe liniile de noapte. Atât urcarea, cât și coborârea pasagerilor se face numai pe la prima ușă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în stații numai la cererea călătorilor. Astfel, dacă într-o stație există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare, trebuie să apese pe butonul „Stop”, aflat pe barele din interiorul autobuzelor.

Zece tone de deşeuri de pe traseul Ecorutei Dunărene, colectate de voluntarii de mediu