Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat, pe Facebook, că și cei mici trebuie testați. Drept urmare, Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru achiziționarea unor aparate performante, menite să depisteze coronavirusul. Mai mult, Firea îi asigură pe părinții din București că sunt luate toate măsurile preventive, astfel încât copiii să se simtă în siguranță.

Firea îi liniștește pe părinți

„Și copiii trebuie testați! Achiziționăm un aparat Real Time Multiplex PCR pentru Spitalul Clinic de copii “dr. Victor Gomoiu” – unde mă aflu acum -, investiție a Primăriei Capitalei, singurul spital de copii construit în ultimii 30 de ani de la zero! Sunt bucuroasă să anunț că Primăria Capitalei a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea și a unui computer tomograf, dar și a unui RMN, ambele funcționale în acest moment.

Copiii trebuie testați

Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, însă, pentru copii, mai ales pentru cei mici, care nu înțeleg de ce li s a modificat brusc programul cunoscut de mers la grădiniță sau în parc, este cu atât mai greu. Părinții sunt și ei îngrijorați, se întreabă ce vor face dacă se îmbolnăvește copilul, dacă are vreo durere. Vreau să îi asigur pe toți părinții că la Spitalul “ Victor Gomoiu” au fost luate toate măsurile preventive necesare, și, în cazul unei îmbolnăviri, cei mici se vor afla aici în siguranță”, a scris edilul Capitalei pe Facebook.

#NEWS