Amazon a donat 250.000 de lire sterline pentru a ajuta librăriile independente în perioada crizei. De asemenea, a oferit și nouă cărți electronice gratuite, valabile pentru Kindle, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții. Veste bună pentru devoratorii de cărți.

Amazon ajută librăriile și librăriile ajută cititorii. Important e să nu uităm că o carte e un bun prieten, indiferent de cursul vieții. Inițial a vrut să rămână înconjurat de mister, dar donația de 250.000 de lire sterline pentru librăriile din Marea Britanie, aparține Amazonului.

Când librării din toată țara au fost nevoite să își închidă ușile pentru a respecta măsurile de distanțare socială implementate de guvern, a fost lansată o strângere de fonduri. Fix acum o lună. Inițial, au intenționat să strângă 10.000 de lire sterline; cu donații venite de la autori, printre care Candice Carty-Williams, Adam Kay și David Nicholls, obiectivul de finanțare a fost ridicat rapid la 100.000 de lire sterline.

Departe de gigantul Amazon și legat de obiceiuri: da, e o perioadă cel puțin ciudată. Suntem izolați de aproximativ două luni și, cu toate sinceritatea, nu îi înțeleg pe cei care se plictisesc. Nu vorbesc doar de accesul la tehnologie. Nu vorbesc nici de faptul că se poate ieși din casă, cu anumite restricții, dar se poate ieși. Dintr-un realism ceva mai crud, pot spune că ”ar fi putut fi mult mai rău”. Înzecit mai rău, înmiit, poate. Avem de toate și avem posibilități infinite.

Cu excepția cumpărăturilor, nu am ieșit din casă de fix două luni. Aș putea face o listă interminabilă cu activități pe perioada pandemiei, dar nu-mi place să dau sfaturi și nici recomandări. Nu voi recomanda nici măcar filme sau cărți, pentru că ”fiecare pentru el”, dar refuz să înțeleg plictiseala.

Revenind la Amazon nu doar că a donat, dar mai și angajează. Și, da, poți lucra de acasă pe un salariu destul de frumușel. Asta, doar să vrei.

În plus, îți oferă și posibilitatea de a citi gratuit. Din nou, doar să-ți placă să citești și să vrei asta. Că, până la urmă, cum îți așterni izolarea, așa dormi.

Citește și: Costi: un copil de la orfelinat și animalele fără stăpân

#News