Să ne imaginăm viața fără acces la Internet. Pentru mulți dintre noi, doar simplul gând că am putea fi privați de Internet chiar și pentru câteva ore ne face să ne punem numeroase întrebări. Și intervin nervi, panici și revolte.

Intervine o panică legată de locul de muncă, de contactul social virtual, teama că nu vom putea vorbi cu prietenii, filmele ar deveni istorie, iar informația ar trebui căutată și găsită în cărți. Dar ce s-ar întâmpla dacă am fi studenți, iar cărțile care conțin acea informație ar fi și ele absente?

Alexei Dudoladov este student, vrea să învețe și este capabil de orice pentru a avea acces la studiu. Povestea băiatului a ajuns virală prin intermediul aplicației pe TikTok, unde Alexei postează videoclipuri despre o viață dusă în sărăcie, o viață dură, viața de la sat. Videoclipurile sale au strâns milioane de vizualizări, transmite The Moscow Times.

Accesul la internet se traduce prin accesul la cunoaștere, la educație, Internetul făcând totul mai simplu. Cu toate acestea vorbim despre un sat din Siberia, sat în care există semnal 2G. Din această cauză, băiatul a trebuit să se adapteze unui mod diferit de a accesa paginile web.

”Trebuie să mă duc în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să mă urc în vârful unui mesteacăn de opt metri. Am devenit un blogger cunoscut în această vară și am transmis în direct din copac”, a mai spus el.

Școala anului 2020 a devenit o școală virtuală, iar universitatea pe care Alexei a ales-o pentru a-și continua studiile, se axează pe cursurile online. Nu i-a fost ușor, a trebuit să improvizeze, să recurgă la alpinism, să îndure frigul și să-și pună sănătatea în pericol. Băiatul a făcut pneumanie de două ori, dar a continuat studiile și povestea din mediul online.

”Dar nu este luna mai și trebuie să-mi sacrific sănătatea. Am avut deja de două ori pneumonie”, spune Dudoladov.

Citește și: ÎPS Teodosie (ne) vrea înapoi în peșteră

#News