ÎPS Teodosie / Foto: Facebook

Dacă Biserica Ortodoxă Română se consideră un soi de stat în stat în România, iată că ÎPS Teodosie, cel al Constanței, pare să se considere tot un fel de stat în stat, dar în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Nu că ne-ar fi rușine cu BOR, în general, însă dacă ar fi să facem un top al celor mai căscate și virulente guri din interiorul bisericilor, ÎPS ar obține premierul 1 – fără coroniță, pentru că din aia deja are. Și nu orice fel de coroniță, ci una full option, impunătoate, ochioasă, sclipicioasă, regească și înaltă. Probabil ăsta o fi motivul pentru care bisericile se contruiesc cu tavanul atât de înalt? Pentru ca scufițele aurite ale clericilor să se poată introduce cu succes întrânsele?

Să revenim! Cu toate că, în ultima perioadă, BOR-ul a obținut cam tot ce a dorit, de la petreceri de pupat de moaște, la slujbe înăuntru-afară, ÎPS Teodosie, fostul urmărit scăpat din atenția autorităților, se revoltă și amenință că are de gând să dea statul în judecată, din pricina limitării așa-ziselor libertăți religioase, cele care, în realitate, n-au plecat nicăieri niciodată. În timp ce românii erau amendați pe stradă din pricina diferitelor zădărniciri de combatere a bolilor, preoții continuau să sfideze orice regulă sanitară și de bun simț, scăpând sutană-curată, și de amenzi și de ocară.

ÎPS Teodosie: „Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil!”

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja… vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Vreau ca toți cei care întrebați să ajungeți la Sf. Andrei, cred că sunteți de acord cu acest demers, prin juriști, să nu ne trezim cu o zi înainte că n-avem voie. Trebuie să avem o sentință în sensul acesta, de mâine voi vorbi cu cei mai iscusiți juriști și care mă vor ajuta să avem sărbătoarea Sfântului Andrei.”, a spus arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Citește și: BOR se revoltă, prin porta-vocea Bănescu: „Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat pe nimeni”

#News