Şicanare în trafic terminată cu moartea unui bărbat și rănirea gravă a unei fetițe de 4 ani

Un tânăr de 22 de ani a fost reținut

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost reţinut, miercuri, după o şicanare în trafic soldată cu moartea unei persoane şi rănirea gravă a unui copil, în zona localităţii Frătăuţii Vechi, județul Suceava, potrivit g4media.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu, la data de 20 iunie 2023, în jurul orei 21.45, pe raza localităţii Frătăuţii Vechi a fost sesizat prin SNUAU 112 un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a unei minore.

Din primele verificări s-a constatat că un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Rădăuţi, în timp ce rula pe DJ 178C, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod. În urma impactului a rezultat decesul unui unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuţi, pasager pe scaunul dreapta faţă din autoturism, dar şi rănirea gravă a unei minore în vârstă de patru ani, pasageră în acelaşi autovehicul.

În urma cercetării locului faptei, a desfăşurării de activităţi investigative şi a administrării materialului probator, au fost obţinute indicii temeinice cu privire la o şicanare anterioară în trafic cu un alt vehicul, condus de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Frătăuţii Noi.

În urma activităţilor de cercetare penală, poliţiştii au dispus măsura reţinerii şoferului în vârstă de 22 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

430 de minori nu au trecut granița în ultima lună, deoarece părinții sau însoțitorii nu aveau actele necesare