PSD vrea eliminarea pensiilor parlamentarilor

„Toți trebuie să fie egali în fața legii”, a anunțat Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că partidul său a luat decizia de a depune un proiect de lege cu privire la eliminarea pensiilor pentru parlamentari, după ce a criticat măsurile de austeritate la care guvernul Cîțu îi supune pe pensionarii români, respectiv pe generația viitorului.

„Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să aducă austeritatea doar pentru categoriile cele mai vulnerabile – pensionarii și pentru cei în care ar trebui să investească – elevii și studenții.

Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să ia măsuri doar împotriva firmelor românești, să le îngroape de tot!

Nesimțire! Așa se cheamă atunci când tai de la peste 7 milioane de români, dar nu te atingi de pensiile speciale. Asta este #dreptatea PNL și USR-PLUS, promisă acum un an de zile. 

De aceea, astăzi am luat decizia de a depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. Toți trebuie să fie egali în fața legii. Să fie atunci!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Reamintim că la finalul mandatului trecut de deputat, Marcel Ciolacu și-a dat demisia din parlament pentru a nu beneficia de pensia specială care i s-ar cuveni.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, scria în decembrie, liderul PSD.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar.

 Actuala putere a mințit pentru a pune mână pe putere

„PNL și USR-Plus au promis în mod repetat că vor elimina aceste pensii speciale, nu și-au respectat promisiunile și din ce am văzut nu au vreo intenție să o facă.

Au mințit, așa cum au mințit și în privința tăierilor pe care acum le fac, în privința dublării alocațiilor, a legii pensiilor. Au mințit pentru a pune mâna pe putere, au mințit ca să își poată continua furturile pe care le fac în fiecare zi, ca să își poată angaja pilele și să desființeze posturile celor competenți, celor care sunt specialiști cu adevărat, așa cum ați văzut că s-a întâmplat zilele trecute în mai multe județe din România”, a declarat Alfred Simonis, într-o conferință de presă susținută marți la sediul PSD.

Citește și: Ciolacu, prea supărat pe Guvern ca să se mai bucure de redeschiderea școlilor