În urma mesajului destul de tăios al lui Moise Guran, cu privire la scurta perioadă în care s-a alăturat USR PLUS, copreședintele Dan Barna a răspuns așa cum s-a priceput mai bine. Cu toate că declarațiile lui Moise Guran nu-i pun pe cei din alianță într-o lumină prea bună, faptul că acestea vin abia acum, în urma alegerilor atât locale cât și parlamentare ar putea fi considerat un ajutor pe care jurnalistul l-a acordat USR PLUS, prin simpla sa tăcere, de vreme ce acesta încă se bucură de aprecierea unui număr mare de cititori.

„Mi-am pus problema să rămân cu cei de la PLUS, dacă alianța se va rupe. Dar… Venisem acolo ca să-i unesc și ajunsesem să îmi doresc să se despartă? Pentru ce? Pentru încă patru ani în opoziție? Cu ce ar fi folosit asta scopului meu, acela de a-mi aduce copilul înapoi, la capătul a patru ani în care voi fi pus umărul la schimbarea României? În mod evident, nici ruperea alianței, nici dezvăluirile pe care le fac acum și pe care mă gândeam să le fac atunci n-aveau cum să ajute decât PSD.”, a spus Moise Guran.

Moise Guran a ales să părăsească „barca” USR PLUS la numai două luni după anunțul potrivit căruia li se alătură acestora, însă niciodată nu și-a explicat pe îndelete alegerea ulterioară.

Moise Guran: „Făcusem deja un număr de compromisuri – tăcerea”

„Dar nici nu puteam continua. Făcusem deja un număr de compromisuri – tăcerea, despre care am spus la început, lipsa evidentă de seriozitate în selecția candidaților la locale a formațiunii în care dorisem să mă înscriu, revelația faptului că alianța nu era capabilă să se înțeleagă pe un program coerent și pentru lucruri care mă ținuseră trei ani în stradă (nici n-am mai scris aici despre jeanvaljeanismul “experților” USR în materia reformei constituționale sau penale, dar cine are ochi l-a văzut deja în capitolul Justiție al programului politic al Guvernului Cîțu)… cu ce m-ar fi ajutat pe mine, pe tine, pe copilul meu sau pe alți copii din România dacă eu ajungeam să îmi pierd respectul de sine? Îmi puteam lansa o carieră politică printr-o astfel de detonare? Cel mai probabil da, dar amintiți-vă că eu nu asta doream. De fapt nimic din ceea ce dorisem și din lucrurile pentru care venisem nu mai erau previzibile și orice aș fi făcut atunci ar fi profitat doar PSD, prin dezangajarea la vot a electoratului atât al USR-PLUS cât și al PNL.”, e parte din postarea blog a lui Moise Guran.

Dan Barna, împăciuitori de nevoie

Cu mici excepții, Dan Barna s-a arătat mereu a fi un tip împăciuitor care atunci când nu știe cum să răspundă, ori nu-și dorește să facă asta, se complace în a folosi cuvinte de lemn care, în realitate, nu înseamnă mai nimic. Astfel, împins de la spate de susținătorii USR PLUS să ia atitudine cu privire la mesajul tranșant al lui Moise Guran, Barna s-a limitat la a spune că îi mulțumește jurnalistului pentru scurtul moment în care „a cărat sacii” alături de USR PLUS.

„Am primit azi multe mesaje de la oameni, unii susținători, alții critici, care mă roagă sau îmi cer să răspund la articolul fostului nostru coleg Moise Guran. M-am gândit cât de diferite pot fi percepțiile de realități și cât de diferită ar fi aceeași poveste spusă de oricare dintre celelalte personaje din text.Dincolo însă de percepții, lucrul care simt că merită și trebuie să fie spus e unul singur:USRPLUS este precum o caravană a schimbării care străbate un drum lung și greu și complicat prin mlaștini și deșert și urcușuri și viroage. Acum am ajuns într-o primă cetate unde sunt foarte multe de făcut și de dovedit.Însă pe drumul până aici, timp de două luni Moise Guran a cărat și el sacii alături de mine, de Dacian și de toți colegii mei din USRPLUS. Asta e ceea ce contează. Mulțumim, Moise!”, a declarat Dan Barna pe Facebook.

Citește și: Barna, pe Facebook: Apel la responsabilitate

#News