Un nou tip de înșelătorie, depistat de IPJ Alba

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice vor participa inclusiv poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale

Polițiștii din municipiul Alba efectuează, în cursul acestei dimineți, două percheziții la câteva persoane bănuite că ar practica un nou tip de înșelătorie. Pe larg, indivizii ar fi pretins sume cuprinse între 120 lei și 2.000 lei în schimbul promisiunii că le vor promova păgubiților imaginea pe diferite site-uri (inclusiv unele de dating). De asemenea, aceștia promiteau și intermedierea unor contracte de publicitate cu firme de modeling.

Înșelătorie nou: promisiunea unui contract cu firmele de modeling

„La data de 10 februarie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii, ambele în municipiul Alba Iulia, la punctul de lucru ale unei societăţi comerciale ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de înşelăciune şi la o locuinţă din municipiu închiriată de aceştia”, se arată în comunicatul remis de IPJ Alba.

Așa cum era de așteptat, promisiunile nu au fost onorate, aceasta fiind doar o altă metodă de înșelătorie, pe seama naivilor care sperau că imaginea le va fi promovată de cei ce pretindeau că dețin astfel de acreditări.

Un număr de opt persoane urmează să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru a fi audiate.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice vor participa inclusiv poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Citește și: Rareș Bogdan vorbește mult și nu spune nimic