Cu Orban în locul lui Moțoc

În timp ce majoritatea media s-a dat pe spate după rezultatul de azi-noapte al alegerilor parlamentare, postul-slugă al PNL a prezentat toată noaptea rezultate false care îi dădeau pe peneliști pe primul loc. Eu am fost calm. Într-adevăr, formațiunea politică AUR a fost o surpriză, dar vria PNL-ului era mai mult decât previzibilă. Este simplu. Întâi au ieșit la rampă patronii din HoReCa, care după primul val de măsuri drastice în pandemie au anunțat 400.000 de viitori șomeri din aceste sectoare.

Fiecare dintre acești români are o familie și cred că toți i-au umplut frigiderul lui Orban. După, au urmat magazinele și mall-urile unde lucrează sute de mii de alți români, care au fost închise parțial. Alți contribuabili în pragul șomajului. Apoi a venit rândul piețelor. Tot premierul a făcut pe trompeta Președintelui Iohannis și a anunțat că închide piețele și îi trimite pe români să cumpere de la hipermarket, pe motiv că piețele sunt periculoase deși majoritatea funcționau în hale cu regim semideschis.

Citește și Nu vă mai bateți joc de noi! Și noi vrem să trăim!

De cealaltă parte retailerii multinaționali, cu sisteme complicate de aer condiționat nu reprezintă niciun pericol, deși tocmai prin aceste sisteme se transmite rapid coronavirusul. Tot Orban, în mintea lui proprie și personală, a reclamat faptul că oricum în piețe nu vând producătorii ci speculanții, de parcă aceștia nu-s tot români, nu plătesc taxe și nu trebuie să pună o pâine pe masă copiilor. Și i-a pus și pe ăștia în cap.

În cealaltă parte, Președintele României a dat dovadă de un amatorism extrem în ceea ce privește mesajele publice. În loc să anunțe că și-a pus portăreii să dea cu capul de pereți până găsesc soluții pentru întrajutorarea financiară a patronilor faliți și șomerilor români, a repetat ca un casetofon stricat că PE SE DE este o otravă. Ei bine, uite că nu a fost. Românii au taxat dezinteresul peneliștilor pentru protecția propriului popor, protecție pe care o vedem funcțională în majoritatea statelor europene.

În fine, acum, precum premierul domnitorului Alexandru Lăpușneanu din nuvela lui Constantin Negruzzi, dregătorul Moțoc, care a fost sacrificat de domnitor pentru că așa a cerut poporul- „Capul lui Moțoc vrem!’’ și capul lui Orban ar trebui să cadă. După principiul „Mulți dar proști’’, cum se scuza Moțoc în fața domnitorului său, cu protestatarii la ușa cetății, și replica lui Lăpușneanu înainte de a-l trimite la moarte a fost pe măsură: „Proști, dar mulți’’. Să vedem dacă măcar acum, cu poporul la ușă, Klaus Iohannis e bărbat. Politic!

HashtagNews