Barna nici nu vrea să audă de o colaborare cu AUR

Barna zice „nu”!

Cu toate că alegerile parlamentare s-au încheiat, greul de abia acum va începe, întrucât următoarea lună poate deveni decisivă din punct de vedere al posibilelor alianțe. Și cum cei de la AUR au obținut un scor încredibil de mare, chiar neașteptat, în mod sigur se va începe curtarea lor.

În momentul de față, sigura alianță cu șanse de a se întâmpla este cea cu PSD (social democrații neexprimându-și, însă părerea despre asta), cu toate că liderul AUR George Simion ar fi declarat că nu-și dorește o alianță, de fel. Însă în bunul mers al lucrurilor politice, decizia lui Simion se poate schimba peste noapte. Caz în care, rămâne întrebarea: cine va lua „aurul” în brațe? În mod cert, nu Dan Barna, cel care a declarat răspincat că o astfel de ipoteză rămâne imposibilă. De altfel, Barna ar fi cam singurul lider politic credibil într-o astfel de situația, dat fiind valorile diametral opuse ale USR PLUS cu cele ale AUR.

„Haideţi să vedem rezultatul final şi vom lua deciziile necesare. Evident, în ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări în arcul guvernamental”, a declarat Dan Barna, pentru Digi 24.

„Rezultatul de aseară arată că există şi o bucată de Românie pentru care acest mesaj conservator extrem promovat de cei de la AUR are rezonanţă. E un electorat, îndrăznesc să spun, recuperat de la ceea ce a fost România Mare în politica românească şi, în situaţii de criză, în situaţii complicate, aşa cum este România astăzi, în situaţii de criză economică, de criză sanitară, mesajul acesta, să spun, extremist, are oarece susţinere”, a adăugat Barna.

Citește și: AUR și politica pumnului în gură

#News