Fie ploaie, fie vânt, românul își ia avânt… în vacanță

BD la munte, la mare, dar și pe ploaie!

Foto: Pixabay.com

Plouă, vreme de beție! Sau… fie ploaie, fie vânt, românul pleacă în vacanță, de Rusalii! Ce face românul în vacanță, de Rusalii? Păi, nu v-am zis că bea? Ce altceva poate săracul om să facă pe o vreme ca asta? Dă iama la primul magazin universal din stațiune, își umple geanta cu de-ale gâtului și-i dă trap cu băutul, în camera de hotel.

De ce-ai vrea să te duci în vacanță și să stai în camera de hotel? M-a întrebat colega de redacție azi.

Păi, e simplu. Chit că n-apuci să ieși din camera de hotel, măcar stai în altă cameră, în alt oraș și-n altă casă. Că de-a ta te-oi fi săturat până peste cap, într-un an și jumătate de pandemie. Așadar, în loc să cauți modele noi pe varul de pe pereții tăi, acum ai ocazia de a studia detaliile tablourilor de tip kitsch din camera de hotel. E un upgrade? E un upgrade! Să gândim pozitiv!

Ploaie, vânt, cod roșu – și nu mă refer la pește. Deși…

Citeam un pic mai devreme cum că Valea Prahovei s-a ocupat în proporție de 75% numai din rezervări, astfel că hotelierii îi sfătuiesc pe turiști să se grăbească, caz în care își doresc să stea un weekend întreg în camerele de hotel și nu în cele veșnice de acasă.

Și să nu credeți că nu se vor ocupa! Și cum se vor ocupa! Ce vor găsi hotelierii în camere, după ce vor pleca turiștii, nu știu! Dar mă încred că nu-i va deranja prea mult aspectul, de vreme ce au dus dorul activității atâta amar de vreme!

Până una-alta, tot astăzi cică e ziua grătarului. Nu știu sigur dacă e aia internațională sau doar a noastră, a românilor, însă dacă vreți să faceți, pe timp de ploaie, un grătar cinstit, apelați la experiența gălățenilor.

Exemplu grăitor aici:

Citește și editorialul: Greaua moștenire a comunismului