Să ne bucurăm că nu ne-am născut în India!

De bine, de rău, ne-am născut în România, țara care, în ciuda a tot ceea ce se spune despre ea, are una dintre cele mai faine campanii de vaccinare nu doar din Europa

Foto: CNBC

De bine, de rău, măcar nu ne-am născut în India – iată un românism clasic, un fel de opusul lui „trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Un fel „dacă tot ne-a murit nouă capra, să moară și capra vecinului, dar s-o descopere după vreo trei săptămâni, ca să n-o mai poată găti post-mortem așa cum am făcut noi!”.

De bine, de rău, ne-am născut în România, țara care, în ciuda a tot ceea ce se spune despre ea, are una dintre cele mai faine campanii de vaccinare nu doar din Europa, ci poate chiar din lume. În perioada asta, numai cine nu vrea nu se vaccinează. Și culmea, deși e gratis, nu se stă la coadă prea mult și nici nu doare foarte tare, printre ai noștri există încă teama de vaccin, materializată în știri false crezute cu ochii închiși și-n explicații care-mai-de-care mai ilare ori mai scoase din context.

Și da, încă mai există români care au impresia că situația din India e un mare fake!

Deunăzi mi-a fost dat să stau de vorbă cu o persoană pe care o întâlneam pentru prima dată în viața mea. În urma discuției, probabil că va fi și ultima oară. Potrivit respectivei persoane, scenele apocaliptice din India nu există, ele fiind inventate de mass-media pusă pe „rău” și pe înfricoșarea populației. „Eu am avut Covid dar n-am murit”, mi-a spus ea, hotărâtă să mă convertească într-ale antivaccinismului. „Eu n-am avut Covid, dar știu oameni care au murit din această cauză”, i-am răspuns eu, vaccinata, amintind încă odată de situația dramatică prin care trece pătura săracă a Indiei. N-au convins-o nici știrile și nici clipurile înspăimântătoare care prezentau cadavrele celor decedați de Covid din India, plutind pe Gange. Știe ea mai bine ca mass-media. Probabil știe mai bine și decât indienii care-și plâng acum rudele moarte!

În cazul în care situația din India este, într-adevăr, trucată, să le dăm oamenilor un premiu pentru regie! Nu de alta, însă asta ar însemna că Bollywood-ul a reușit, în sfârșit, să depășească Hollywood-ul.

Nu vă speriați: vaccinarea rămâne, în continuare, opțională. Da, într-o țară în care te poți vaccina după bunul plac, cu „Pfizer fără număr”. Asta în timp ce India și-ar dori să fie România. Dar India nu-i nici România și nici doze nu mai are. India nu mai are aer, însă are din plin decese.

Citește și editorialul: Întâlnire neașteptată cu albinele negre uriașe, specie considerată oficial dispărută încă din 2002