Barna, un pic confuz: „Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”

„Eu nu am avut în proiectele menționate niciuna din aceste calități, poziția mea fiind de expert antreprenorial”, explică vicepremierul, ca reacție la știrile apărute în presa din toată țara

Dan Barna / Foto: captură video

În urma știrilor potrivit cărora DLAF l-ar fi dat pe liderul USR, Dan Barna, pe mâna DNA, acesta s-a apărat, declarând că până în acest moment nu ar fi primit nicio informație oficială de la DLAF, prin care să fie acuzat de ceva. „Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”, a menționat Barna, pe contul acestuia de Facebook.

Dan Barna nu înțelege cum au ajuns respectivele informații în presă

Analizând știrea zilei de astăzi, cea care îl vizează direct, Dan Barna trage concluziile presei și remarcă faptul că, potrivit informațiilor apărute, DLAF ar fi finalizat o verificare începută în timpul campaniei prezidențiale din 2019 și intenționează să transmită către DNA nota de constatare a verificării. „Se întâmplă practic exact ceea ce am cerut încă din 2019 fiind singura forma prin care aceasta poveste se poate închide”, completează acesta, adăugând că nota de constatare face referire la patru persoane: expert cu atribuții în recrutare și manangeri de structuri de economie socială. „Eu nu am avut în proiectele menționate niciuna din aceste calități, poziția mea fiind de expert antreprenorial. Deci concluzia logica pornind de la răspunsul transmis de DLAF presei ar fi că nu este vorba despre persoana mea. Acest lucru mi-a fost de altfel comunicat și pe parcursul întâlnirii avute cu personalul DLAF acum câteva săptămâni când mi-au spus că nu au reținut nici o faptă ilegală în ceea ce mă privește”, a mai spus Dan Barna.

Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile.

Dan Barna, pe Facebook

Declarând că este și că va continua să fie la dispoziția DLAF cu orice fel de informație care va fi cerută din partea acestuia, Barna adaugă că înțelege faptul că insituțiile statului, cele abilitate să ancheteze, trebuie să-și facă treaba. „Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă – confirmate sau nu apoi de organele competente – nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu”, a completat vicepremierul USR PLUS, Dan Barna, concluzionând că, în momentul de față, nu are nicio informație potrivit căreia numele acestuia ar face obiectul vreunei anchete în curs, întreprinsă de DLAF și trimisă la DNA.

Citește și: Ședință și vot secret în cazul contestației lui Dan Tănasă (AUR)