Ședință și vot secret în cazul contestației lui Dan Tănasă (PAUR)

Deputatul a fost sancționat disciplinar pentru „comportament grobian și limbaj vulgar”

Camera Deputaților va dezbate și vota, marți, într-o ședință secretă contestația depusă de către deputatul PAUR Dan Tănasă la sancțiunea disciplinară – avertisment scris – care i-a fost aplicată de către Biroul Permanent, în urma unei sesizări făcute de liderul deputaților USR PLUS Ionuț Moșteanu și deputatul Silviu Dehelean. Ședința va avea loc la ora 15.00, potrivit site-ului forului legislativ.

Biroul permanent a decis, săptămâna trecută, că pe parcursul şedinţei secrete a Camerei Deputaţilor va fi restricţionat accesul presei în sala plenului, precum şi accesul altor persoane, în afară de deputaţi şi personalul din cadrul secretariatului general, potrivit Ziare.ro.

Şedinţa va fi înregistrată prin mijloace audio-video şi nu va putea fi transmisă altor persoane sau instituţii. Votul va fi unul secret, pe buletine, iar dacă este admisă contestaţia lui Dan Tanasă, atunci va fi anulată decizia Camerei prin care deputatul PAUR a fost sancţionat.

PAUR și insultele nedemne de un demnitar

Scandalul provocat de deputatul Tănasă a avut loc în 24 martie, în timpul conferinței de presă în care ministrul Justiției anunța desființarea Secției Speciale. Tănasă l-a înjurat, ca la „ușa cortului”, pe Ionuț Moșteanu. „Dacă te bag în (…) o să zici că am ceva cu tine personal. Tu, pe lângă George Simion, ești un zero barat. Ești un securist, puți de la o poștă a securism și îți fac o mare favoare că te bag în seamă. Ești un zero barat, ești nimeni-n drum”, i-a spus Dan Tănasă lui Ionuț Moșteanu.

Într-o intervenție ulterioară, la Antena 3, Tănasă a spus că nu regretă absolut nimic din acest scandal, mai mult, că astea sunt reacțiile cu care sunt obișnuți cunoscuții săi, dar nu îl disculpă, câtuși de puțin, în fața votanților care i-au oferit încrederea. De asemenea a precizat că reacția sa a fost una de protest public, reamintind că în aceeași manieră au fost proteste și la alte conferințe de presă.

Citește și: Diana Șoșoacă, scandal cu Scântei în Parlament