Arafat anunță prelungirea stării de alertă, cu noi reguli

Prelungirea stării de alertă va intra în vigoare în data de 13 mai 2021

Foto: Facebook

Potrivit șefului CNSU, Raed Arafat, mulsumanii de la noi din țară vor putea participa la sărbătoarea de Ramadan, din dimineața de 13 mai, astfel că lor le va fi permis accesul în afara locuinței între orele 2:00 și 5:00, în acea zi.

Mai mult, vor fi reluate competițiile sportive cu spectatori, în regim de test, însă doar cu aprobarea prealabilă a CNSU. Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să colaboreze, astfel, cu comitetul.

Accesul pe stadioane sau în sălile sportive le va fi permis următorilor:

  • celor care s-au vaccinat deja;
  • celor care au avut Covid-19 în ultimele 90 zile, însă nu mai devreme de 15 zile;
  • celor care au un test negativ efectuat în ultimele 24 ore.

„În timpul ședinței de guvern, s-a mai adăugat la solicitarea Ministerului Sănătății și testul antigen, nu mai vechi de 24 ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat (autorizat)”, a spus Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă, astăzi.

Relaxări se vor aplica inclusiv pentru credincioșii care vor dori să participe la pelerinaje religioase. Și ei vor trebui să respecte normele de distanțare fizică și, de asemenea, să poarte masca sanitară.

Raed Arafat: „Până în 1 iunie se vor mai face analize”

Raed Arafat a menționat, de asemenea, că până în data de 1 iunie, CNSU va analiza suplimentar situația, pentru a se putea lua o nouă decizie. Reamintim că, în urmă cu o lună, premierul Florin Cîțu menționa relaxarea din 1 iunie pentru prima dată, relaxare condiționată însă de evoluția campaniei de vaccinare.

Citește și: Rafila, despre viitoarea campanie de vaccinare a copiilor