Scandal cu Scântei (n.r. Iulia Scântei) la Comisia Juridică din Parlament, unde senatorul Diana Șoșoacă urma să fie audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul manifestat în Senat, la propunerea liberalilor. Întreaga scenă, desprinsă parcă dintr-un alt film, nedemn pentru o persoană publică, a pornit după ce președintele comisiei, Iulia Scântei i-a cerut Dianei Șoșoacă să poarte o mască de protexție conformă, nu cea transparentă cu care mai toți membrii PAUR se afișează în public (de voie, de nevoie). De altfel, chiar refuzul de a purta mască de protecție conformă este unul dintre motivele pentru care Șoșoacă va fi sancționată.

„Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceți spectacol cu mine aici și vă rog să îmi arătați articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Dați-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura și nasul”, a vociferat, în stilul caracteristic, Diana Șoșoacă.

Citește și: Șoșoacă a intrat „ca buldozerul” în Institutul „Marius Nasta”

Protejată de dl Șoșoacă

Deși i s-a oferit o mască de protecție conformă, aceasta a refuzat, pe motiv că nu poartă „porcării”.

Mai mult, deranjată de faptul că i se refuză accesul în sala unde urma să fie audiată, aceasta a forțat ușa, acuzând că cei doi cerberi, angajați ai Senatului, au vrut să îi strivească piciorul, dar cel mai grav, „că s-a dat ordin” să fie bătută. Precizăm că aceasta s-a prezentat însoțită de soțul său, care urma să o protejeze. Acum rămâne de văzut în calitate de ce anume a fost prezent dl Șoșoacă în Parlament.

Senatorul a sunat la 112, unde a reclamat abuzurile și agresiunile la care a fost supusă. „Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Citește și: Diana Șoșoacă, vrea, nu vrea, va purta mască