Diana Șoșoacă, vrea, nu vrea, va purta mască

Medicina Muncii din cadrul Senatului trebuie să fie emitentul adeverinței de exceptare de la purtatul măștii

Senatoarea PAUR Diana Șoșoacă trebuie să poarte mască în Parlament, deoarece adeverința pe care a prezentat-o și prin care era exceptată de la purtarea măștii a fost emisă de medicul de familie și nu de medicul de medicina muncii de la Senat, a spus la Digi24 Iulia Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului. Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare”, a spus Iulia Scântei, la Digi24.

„Le e frică să nu-i infectez cu patriotism”

Senatul ceruse DSP Bucureşti să comunice dacă Diana Şoşoacă este exceptată de la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise şi dacă adeverinţa medicală a fost emisă cu respectarea competenţei legale.

De partea cealaltă, senatoarea PAUR Diana Şoşoacă acuză DSP că a încălcat legea când i-a fost dezvăluit diagnosticul.

Nu avea dreptul să-mi dezvăluie diagnosticul. Dacă voi merge mâine (miercuri – n.r.) la consultări, voi merge fără mască. Le e frică să nu-i infectez cu patriotism

Diana Şoşoacă pentru Aleph News.

Diana Șoșoacă a stat în sala de plen fără să poarte mască. În momentul depunerii jurământului, ea a spus că „obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”.

Într-un live de pe pagina sa de Facebook, senatoarea PAUR a spus că va face plângere penală împotriva celor care i-au făcut publică adeverința medicală prezentată pentru a justifica faptul că nu poartă mască. De asemenea, a spus că va cere verificarea măștilor pe care le poartă parlamentarii, pentru a vedea dacă sunt conforme.

Citește și: Diana Șoșoacă a ajuns în „groapa cu hiene”

#News