Convocare la Palatul Cotroceni, pentru consultări

Partidele parlamentare își prezintă oferta de premier

Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, reprezentanții partidelor parlamentare la o a doua rundă de consultări pentru desemnarea premierului. Prima rundă a fost pe 14 decembrie, dar propunerile venite din partea partidelor au fost doar „luate la cunoștință”.

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Administrația Prezidențială

Altfel, consultările vor avea loc marți, 22 decembrie, după următorul program: ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD); ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL); ora 16:00 – Alianța USR-PLUS; ora 16:30 – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR); ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În prima rundă de consultări, PSD îl propusese pe Alexandru Rafila, PNL îl „oferta” pe Ludovic Orban, iar USR PLUS îl propuneau pe Dacian Cioloș. Nou intrat în Parlament, PAUR „l-a pus pe tavă” pe Călin Georgescu, în timp ce UDMR avea „2-3 variante de premier, dar nu le spunem numele încă”.

După o săptămână de negocieri pentru formarea unei coaliții de guvernare, PNL, USR PLUS și UDMR l-au desemnat pentru funcția de premier pe Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

Citește și: Ludovic Orban și Anca Dragu, șefii Parlamentului

#News