Oricine își dorește să se vaccineze zilele acestea cu AstraZeneca, o poate face fără nicio problemă, a anunțat CNCAV, pe Facebook. Mai mult decât atât, vaccinarea se poare realiza fără programare în prealabil. Cu toate astea, este bine de verificat în platformă, înainte de prezentarea efectivă la centru, întrucât nu toate centrele au disponibilitate imediată.

Oricine vrea să se vaccineze cu AstraZeneca ar putea să o facă fără programare prealabilă

„În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca). Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!”, anunță CNCAV într-o postare pe Facebook.

Situația este posibilă din cauza faptului că românii au ales să evite centrele de vaccinare unde se administrează serul AstraZeneca, în urma multor suspiciuni. Mai exact, în urmă cu câteva săptămâni, Agenția Europeană a Medicamentului verifica dacă există vreo legătură între administrarea AstraZeneca și eventualele efecte secundare ce se manifestă sub forma unei tromboze. Verdictul a fost în favoarea serului mai devreme amintit.

Cum poți se pot evita confuziile

  • Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
  • Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
  • Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
  • Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

Citește și: Când se poate face rapelul în cazul infectării între cele două doze