O bunică de 109 ani a predat torța olimpică generațiilor următoare

Kawaga Shigeko și-a dedicat viața comunității din care face parte, activând ca medic obstetrician și ginecolog

Captură video Instagram

O femeie în vârstă de 109 ani, din Japonia, a predat, în uralele tuturor, torța olimpică. Momentul a fost filmat și postat pe pagina de Instagram Olimpics.

Născută în anul 1911, Kawaga Shigeko a predat torța olimpică, direct din scaunul său cu rotile, cu ajutorul căruia s-a deplasat pe întreg traseul.

În trecut, femeia și-a dedicat viața în scopul binelui și a comunității din care face parte, activând ca obstetrician și medic ginecolog.

„Nu am să pot uita niciodată bucuria pe care am trăit-o alături de mame, însă și de familiile lor, atunci când veneau pe lume copiii lor. Mai ales că vorbim despre vremuri grele”, a declarat Kawaga Shigeko.

Mai mult decât atât, Kawaga este contemporană a cinci ere importante din istoria japoneză: Meiji, Taisho, Showa, Heisei și Reiwa.

Potrivit relatărilor, predarea torței olimpice este un vis mai vechi al acesteia, astfel că în momentul în care visul a devenit realitate, femeia de 109 ani a făcut tot posibilul pentru a-și duce misiunea la capăt. La predare, Kawaga le-a urat generațiilor următoare toate cele bune, sperând la un viitor luminos.

Citește și: Doar 25% dintre japonezi își doresc desfășurarea JO în această vară

Citește și: Bendeac ia apărarea medicilor, după valul de insulte primite de la protestatari