Actorul și omul de televiziune, Mihai Bendeac a luat apărarea cadrelor medicale, după ce, în urmă cu două seri, în mai multe orașe din țară protestatarii au scandat insulte în fața spitalelor din localitățile respective. „Am un mesaj pentru personalul medical din România. (Inclusiv voluntarii). Există niște neanderthalieni vânători-culegători care s-au exprimat într-un anume fel despre voi în ultimele zile.”, a scris Mihai Bendeac, pe pagina sa de Intagram.

Mihai Bendeac, către medici: „Vreau să știți că eu vă apreciez și vă iubesc!”

Mai mult decât atât, declară Mihai Bendeac, aprecierile unui actor ar trebui să însemne mai mult pentru medici decât orice insultă venită din partea protestatarilor. „Iar asta contează mai mult decât niște răgete venite din partea unor cretini care la prima unghie infectată vin la spital schelălăind. Nu mai vorbesc despre alte situații, grave. Concluzionând, concentrați-vă la dragostea și aprecierea mea și a celor ca mine”, a mai scris Mihai Bendeac, în cadrul aceluiași mesaj.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, în localități ca Bacău și Galați s-a scandat în fața unităților de primiri urgențe, cei prezenți la protest folosind lozinci ca: „moarte medicilor” sau „asasini”, acțiune care a șocat opinia publică. Ba mai mult decât atât, medicii au reacționat acestor insulte, întrebându-se cum este posibil să se transforme, într-un timp atât de scurt, din „eroi” în „asasini”.

Citește și: Soțul Corneliei Catanga, deranjat de Măruță