Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a contrazis astăzi pe liderul sindical, Ion Rădoi. Mai exact, Rădoi a anunțat, tot astăzi, că ar fi căzut la pace atât cu Metrorex, cât și cu ministrul Transporturilor, în urma organizării protestului spontan de vinerea trecută, de la metrou, cel care a blocat întreaga Capitală. „Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe țambal. Nimic mai fals.Adevărul gol-goluț e că nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București.Metrorex depune o acțiune în instanță pentru a declara acțiunea de vineri o grevă nelegală”, a scris Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor pe Facebook.

Ministrul Transporturilor: „În aceeași acțiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei”

„În rest, rămâne cum am stabilit:

+ Poliția a identificat deja 350 de participanți.

+ Acțiunile penale – de la DNA și DIICOT – merg mai departe.

+ Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual și la numărul actual de angajați pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă.

+ Dacă nu se va ajunge la o înțelegere că acea creștere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenței, pierderile financiare urmând să fie foarte mari.

+ Nu dăm înapoi în ceea ce privește domeniul public al statului și ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spațiilor comerciale: 2 aprilie. Legea nu se negociază!”, a mai scris ministrul Drulă.

Reamintim că în cursul zilei de astăzi, liderul sindical, Ion Rădoi, declara că ar fi ajuns la o înțelegere cu Metrorex, reușind să negocieze salariile actuale ale angajaților, cât și neanchetarea celor care au participat, vineri, la protest.

Citește și: Simion vrea să știe cum vor fi penalizați miniștrii nemascați