Statul american New York a adoptat, în cursul zilei de ieri, o lege care le permite tuturor celor care au 21 ani împliniți să consume cannabis în scop recreativ, astfel legalizând una dintre principalele probleme ale erei noastre. În definitiv, legal sau nu, consumul de marijuana se practica și până acum, astfel că legea vine în scopul înregimentării fiscale a vânzării controversatei plante.

New York se alătură, astfel, altor 14 state americane care au legiferat consumul de cannabis

„Prea multă vreme interdicţia canabisului a ţintit într-un mod disproporţionat comunităţile de culoare, prin aplicarea unor pedepse aspre cu închisoarea”, a declarat guvernatorul statului New York, într-un comunicat de presă. „Această legislaţie istorică face dreptate comunităţilor mult timp marginalizate, susţine o nouă industrie ce va face să crească economia şi stabileşte garanţii substanţiale pentru public”, a mai spus Andrew Cuomo, adăugând că va semna legea, astfel încât această să devină oficială cât de curând.

În concluzie, în New York va fi reglementat consumul de cannabis, cu o limită de 85 grame, în cazul posesiei personale. În plus, potrivit guvernatorului statului, legea va aduce bugetului de stat o sumă suplimentară de 350 de milioane de dolari, informează G4Media.

Citește și: Premieră mondială, primul vaccin anti-Covid pentru animale