George Simion și Claudiu Târziu, co-președinții PAUR, împreună cu o delegație a partidului, s-au dus miercuri la Ministerul de Interne pentru o întâlnire de urgență cu Lucian Bode, căruia îi cer să fie penalizați miniștrii surprinși fără mască în spațiul public și să dea socoteală prefecților din București, Brăila și Suceava.

„Cer ministrului de Interne să ne spună cum au fost penalizați miniștrii care nu respectă restricțiile – Vlad Voiculescu, Raluca Turcan și Eduard Novak. Toți nu au purtat mască”, a declarat deputatul AUR George Simion în fața MAI.

Acesta a reamintit că PAUR este un militant pentru „libertate și împotriza portului măștii în spațiul public”, ba chiar ai-a replicat ministrului Bode unde este adevăratul „sat fără câini”.

„Această guvernare este un sat fără câini, în care nu știe dreapta ce face stânga. Ei nu respectă măsurile, dar cer românilor să le respecte”, a mai spus co-președintele PAUR, George Simion.

Printre solicitările delegației PAUR, prezente la MAI, s-a aflat sancționarea jandarmilor de la Brăila, acuzați de abuz, precum și dadea de socoteală pentri comportamentul lor al prefecților din București, Brăila și Suceava.

Cei trei „demascați”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască, pe holul Parlamentului. Acesta și-a motivat gestul pentru că era într-o conferință video. „Mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. (…)Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

Eduard Novak, ministrul Sportului, a participat la meciul România – Germania și și-a făcut o fotografie fătă mască. Nu este clar dacă ministrul doar s-a pozat fără aceasta sau dacă a stat pe toată perioada evenimentului fără mască.

Citește și: Lui Simion îi e frică de pașaportul de vaccinare, iar nouă ar trebui să ne fie frică de oameni ca Simion