Ana Munteanu (USR), și suspendată și cu banii luați

Consiliul Local Timișoara i-au suspendat indemnizația de consilier, pentru două luni

Consilierul local Ana Munteanu, membru suspendat al USR, a fost sancţionată de colegii din Consiliul Local (CL) Timişoara, în şedinţa de marţi seara, cu tăierea indemnizaţiei pe două luni, pentru că a descins într-un restaurant, însoţită de forţe de ordine, urmărind să demonstreze că măsurile antipandemie nu se respectă, relatează Agerpres. Votul a fost secret, iar 21 de aleși locali au decis ca aceasta să fie sancționată, astfel că Ana Munteanu rămâne fără 2.000 de lei, potrivit TION.

„Eu am optat pentru această sancţiune care prevede retragerea indemnizaţiei pe două luni tocmai pentru că colega noastră a acţionat în numele nostru. (…) Codul administrativ nu prevede niciunde că noi, în calitate de consilieri locali, am avea vreo calitate în aplicarea legii. Am apreciat faptul că doamna consilier a încălcat mai multe articole care prevăd obligaţiile consilierilor locali, şi anume, respectarea legii, buna-credinţă, probitatea şi discreţia profesională, cinstea şi corectitudinea”, a argumentat Roxana Iliescu (PRO România), cea care a inițiat proiectul de hotărâre.

„Sper ca sancţiunile să fie conform legii şi Corpul de Control să-şi facă treaba corespunzător, aşa încât astfel de practici să nu mai fie nicăieri în ţară. Sunt convins că nu a făcut această acţiune de capul ei. Mai există şi alte persoane în spate şi cred că gravitatea faptei merită mai multe clarificări”, a comentat Ştefan Sandu (PNL).

Corpul de control al ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode va trimite Corpul de Control la Instituția Prefectului Timiș, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și Inspectoratul de Jandarmi Județean pentru anchetarea acestui caz. Mai mult, fostul premier Sorin Grindeanu a precizat, într-o conferință de presă, că în funcție de rezultatul raportului Corpului de Control, acest caz poate deveni subiect de moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode.

Citește și: Primarul Timișoarei, Dominic Fritz și acuzațiile de spionaj