Primarul Timișoarei, Dominic Fritz și acuzațiile de spionaj

Germania ar fi găsit o cale „mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, reacţionează după ce, unele publicaţii obscure au reîncălzit „ciorba” că ar fi spion german. Unul din argumetele lui Fritz împotriva acestei acuzații este că nu ştie să mintă, astfel că nu are stofă de James Bond. Mai mult, consideră că dacă Germania chiar voia să spioneze România, nu trimiteau un (simplu) candidat la o primărie.

„În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte. 

Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? „Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune.

Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa?”, a scris Fritz, pe Facebook.

Nu are stofă de  James Bond

Acesta s-a comparat cu spionul James Bond, precizând că nu are „stofa” lui. „Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală. Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr. Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar”, a mai scris primarul Timișoarei.

Nu e vrăjitorie. E normalitate

Edilul orașului din Vestul României s-a declarat mândru de atacurile și știrile false prin care este atacat, considerând că acesta este un semn că activitatea sa este pe drumul cel bun.

„Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese.

Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate”, a concluzionat cel care a reușit să îi tragă scaunul lui Nicolae Robu. De altfel, acesta este unul dintre principalii „atacatori” a lui Fritz.

Citește și: Fritz: „Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur”