Clotilde Armand vrea să transforme în școală clădirea Institutului Levantului

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul Levantului pentru a fi transformată în școală. Totodată, aceasta susține că multe dintre școlile din sectorul 1 al Capitalei sunt supraaglomerate.Mai mult, a și dat un exemplu de școală ce s-ar putea „elibera” după un astfel de demers.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădire ar putea funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi. „Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe rețeaua de socializare.

USR nu se lasă și vrea desființarea Institutului

Anul trecut, Camera Deputaților a respins proiectul inițiat de USR care propunea desființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, condus de Emil Constantinescu, fostul președinte al României.

Astfel, deputatul Iulian Bulai a anunțat că parlamentarii USR PLUS vor depune în următoarele săptămâni o nouă inițiativă legislativă în această privință. Sau măcar tăierea finanțării de la bugetul de stat a ISCACCL.

„După ce trece bugetul și după ce trec mai multe decizii importante în chestiuni legate de SRR și TVR, atunci mă voi ocupa personal de depunerea ei”, a declarat Iulian Bulai, pentru SpotMedia.

Citește și: Ponta ar dona pentru o „cauză nobilă”: Clotilde Armand