Clotilde Armand

Candidata USR la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand pozează, cu fiecare ocazie pe care o are, într-un om curat, atât spiritual cât și „carieristic”. Cu toate astea, o serie de investigații făcute de presă demonstrează contrariul. Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar afacerea cu statul, pe care Clotilde Armand a făcut-o, în urmă cu câțiva ani, pe vremea când aceasta era director general la compania EGIS.

Așa cum vă relatam și cu alte ocazii, EGIS a primit „însărcinare” să supervizeze construcția Autostrăzii Transilvania. Cum Bechtel s-a transformat într-o mare dezamăgire, EGIS a urmat exemplul, continuând, sub îndrumarea doamnei Armand, să încaseze bani de la stat pe nimic.

„Cea mai controversată poziție pe care Clotilde a avut-o a fost cea de manager general la Egis, companie care a căpușat statul roman cu 50 de milioane de euro din contractul cu Bechtel pentru realizarea autostrăzii Trasilvania. Aici, banii au intrat, între 2012 și 2016, în conturile Egis, exact în perioada în care Clotilde Armand era manager general. Contractul pentru supervizarea lucrărilor la această autostradă a fost acordat fără licitație și trebuia să înceteze odată cu rezilierea contractului cu firma americană, Bechtel”, scrie ancheteonline.ro, adăugând faptul că sursele acestora sunt unele sigure, bazate pe declarațiile unor foști membri USR, „maziliți” de Cotilde Armand.

De altfel, traficul de influență practicat de Clotilde Armand a continuat și după aceea când, ocupând funcția de consilier al Sectorului 1, a încercat să-l convingă pe primarul S1 Dan Tudorache să semneze, fără licitație, un contract ce ar fi favorizat o companie cu capital francez, în vederea construcției Spitalului Metropolitan din Sectorul 1. Cum Tudorache a decis, la vremea respectivă, să nu dea curs „invitației”, acesta s-a trezit, ulterior, acuzat de Cotilde Armand de rea intenție. Primarul a explicat de curând că nu a dorit să facă jocurile companiilor franceze susținute de Armand.

Citește și: Momente tensionate pentru Clotilde Armand: Dan Tudorache îi amintește de vizita la Ambasada Franței

#News