Adrian Constantin

Localitățile mici sunt, de cele mai multe ori, evitate de condeiul presei, chiar și în preajma alegerilor locale, toată atenția fiind concentrată pe candidații cu notorietate, cei ce vizează funcții în administrațiilor locale ale marilor orașe din România. Cu toate acestea, satele și comunele merită, în egală măsură, atenție. Pentru că și aici locuiesc oameni și, mai mult decât orice, în sate și comune se înregistrează, de cele mai multe ori, lipsurile cele mai mari.

Adrian Costantin este candidatul la alegerile locale din partea PSD pentru fotoliul de primar în comuna Gruiu, județul Ilfov și, potrivit autocaracterizării acestuia, e un om simplu, ca toți ceilalți, care a început de jos, urcând treptat pe scara „socială”, până ce politica i s-a ivit în cale.

Interviu cu Adrian Constantin, candidat la primăria Gruiu din județul Ilfov

HashtagNews.ro: Spuneți-ne câte ceva despre dumneavoastră. Cine este candidatul la primăria comunei Gruiu, județul Ilfov?

Adrian Constantin, candidat la primăria Gruiu, județul Ilfov: Sunt născut la data de 10.03.1981 în orașul Buftea, părinții mei fiind oameni simpli, trecuți prin încercările vieții, dar care prin muncă și corectitudine ne-au oferit mie și fratelui meu mai mare o educație. Locuiesc împreună cu familia în satul în care am crescut, Siliștea Snagovului din comuna Gruiu, jud. Ilfov și sunt căsătorit cu femeia pe care o iubesc, mamă băiețelului meu, acesta având, în momentul de față 2 ani. Nu îmi place să mă laud, tocmai de aceea prefer să nu o fac, dar dacă m-ați întrebat, aș spune că am ca trăsătură definitorie: demnitatea. Cine mă cunoaște știe că sunt un om de cuvânt.

HashtagNews.ro: Ce făceați înainte să vă fraternizați cu domeniul politic?

Adrian Constantin: Înainte să fraternizez cu acest domeniu am lucrat la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, fiind referent de protocol în cadrul CNAB.

HashtagNews.ro: Percepția generală este că cei ce își doresc funcții în administrațiile locale, își doresc, de asemeneaa, să se îmbogățească. Dumneavoastră din ce vă câștigați traiul în momentul de față?

Adrian Constantin: În prezent administrez o societate comercială care are ca profil execuția lucrărilor de montare a tâmplăriei PVC și de aluminiu, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

HashtagNews.ro: Ce studii, care să vă recomande pentru primărie, aveți?

Adrian Constantin: Am absolvit, în cadrul Facultății de Drept, un Master în Investigarea Actelor de Terorism și Securitate Publică.

HashtagNews.ro: Care a fost evoluția dumneavoastră politică? De la început până în prezent. Și ce v-a motivat să candidați, din partea PSD, la primăria localității Gruiu?

Adrian Constantin: Am început să mă implic în viața politică în anul 2016 când m-am înscris în ALDE, pe atunci fiind un partid nou ce promova valorile tinerilor. Am candidat la alegerile din anul 2016 la Primăria comunei Gruiu și la Consiliul Local și am deținut funcția de consilier local în perioada 2016-2020.

În prezent candidez din partea PSD la Primăria localității Gruiu, impulsionat fiind de încrederea pe care mi-a acordat-o Organizația PSD Ilfov. Întrucât viziunea și valorile promovate de acest partid corespund cu proiectele mele, am dat curs interesului pe care l-au exprimat față de competențele pe care le dețin.

HashtagNews.ro: Ce veți face altfel decât actualul primar, Ion Samoilă, caz în care îl veți învinge pe acesta la alegerile locale din 2020? (proiecte concrete, finanțare, etc)

Adrian Constantin: Încerc să răspund fără a aduce un afront contracandidatului meu, care este primar de 20 de ani.

Mă bazez pe faptul că sunt un om de cuvânt, așa că voi începe prin a face transparentă activitatea mea și a Consiliului Local, tocmai pentru că omul are nevoie să se încreadă că a ales sau nu corect.

Din fericire, dar și din păcate, este de muncă. Comuna noastră, dacă puteți crede, încă nu are sisteme de canalizare și alimentare cu apă potabilă finalizate, așa că ce să mai spun despre proiecte mai ample? Știu că voi subcontracta societăți care să lucreze cu simț de răspundere, care să respecte niște clauze contractuale, pentru a nu mai exista reclamații de la cetățeni privind calitatea lucrărilor.

Vom demară proiecte ce vizează potențialul fantastic al amplasamentului comunei, pentru a atrage investitori români și străini, astfel oferind localnicilor locuri de muncă.

Sigur, avem potențial turistic, avem mici producători ce trebuie susținuți, avem păduri și ape ce pot fi exploatate inteligent. Susținem energia verde și încurajăm acest segment.

Mai concis, voi ascultă vocea oamenilor, voi reflecta la nevoile lor și îmi voi adapta proiectele în funcție de acestea!

HashtagNews.ro: Să prespunem că veți ieși primar la aceste alegeri locale. Ce facem la următoarele alegeri locale? Continuăm sau e suficient un mandat?

Adrian Constantin: Sunt de părere că anumite proiecte nu pot fi realizate în patru ani, ele având nevoie de continuitate. Astfel, în primii patru ani voi pune bazele unei administrații competente, care să vină în ajutorul cetățeanului cu proiecte, ca mai apoi, să continuăm împreună ceea ce am început, într-un al doilea mandat.

Citește și: De ce crește prețul la alcoolul sanitar? Interviu cu George Huțanu

#News