Foto: Pinterest

Janis Joplin este, fără niciun dubiu, una dintre cele mai iubite cântărețe a tuturor timpurilor. Stilul și dezinvoltura ei au influentat parcursul muzical al multor artiști din zilele noastre. Una dintre fanele absolute ale regretatei Janis este chiar Alicia Keys.

Dincolo de succesul muzical pe care l-a avut, Janis Joplin a avut parte și de neplăceri, de-a lungul scurtei sale vieți. Probabil că, în liceu, nimeni nu și-ar fi putut închipui că numele lui Janis Joplin avea să devină sinonim cu „celebritate”, astfel că artista obișnuia să primească fel și fel de jigniri din partea colegilor de clasă, cei care o considerau mult prea „ieșită din comun” pentru „normalul” perioadei. Așadar, la un moment dat, aceasta ar fi fost inclusiv votată „Cel mai urât bărbat”.

Excluziunea socială a făcut-o pe Janis Joplin să-și concentreze atenția înspre muzică, însă și înspre alcool și droguri, cele din urmă devenindu-i fatale.

Jim Morrison, solistul trupei The Doors, ar fi vrut să aibă o relație cu Janis Joplin

Surse din anturajul celor doi povestesc cum, într-o seară, la o petrecere cu mult alcool, Jim Morrison ar fi încercat să îi facă avansuri celebrei interprete. Însă cum sentimentele nu erau deloc reciproce, Janis Joplin ar fi luat prima sticlă la îndemână și ar fi proiectat-o direct în capul lui Jim. Ceea ce, atipic, nu l-a îndepărtat pe solist de Janis. El ar fi fost auzit spunând, chiar și după aceea, în repetate rânduri, „Ce femeie tare! Este extraordinară!”, informează OKMagazine.ro.

Citește și: Bărbații din viața lui Marilyn Monroe