Turiste din Israel, blocate în Munții Făgăraș, salvate de jandarmii montani

Ele au rămas blocate pe un perete abrupt, la 2100 de metri altitudine

Jandarmi montani din Brasov şi salvamontişti de la formaţiunea Victoria au recuperat mai multe turiste străine rămase blocate în Munţii Fagaras, pe un perete abrupt, la 2100 de metri altitudine, potrivit stiripesurse.ro.

După o intervenţie de mai multe ore, turistele din Israel au fost coborâte în siguranţă de pe munte.

„Echipele de salvare plecate în sprijinul turistelor au ajuns la acestea după o ascensiune de peste 3 ore, găsindu-le fără probleme de sănătate, dar foarte speriate şi în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât şi dificultatea zonei. Astfel, echipele de intervenţie le-au asigurat şi le-au coborât din zona periculoasă, reuşind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranţă deplină la baza masivului”, a comunicat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov. Vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuşi atât salvatorii, cât şi turistele, durata intervenţiei, fiind una dificilă.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor care urcă pe munte să fie echipaţi corespunzător, să cunoască traseul pe care-l aleg, să se deplaseze doar pe trasee marcate şi să se informeze în legătură cu condiţiile meteo.

Alertă de ploi și grindină în cea mai mare parte a țării