Decesele cauzate de Coronavirus au ajuns la 490 de persoane

Se pare că situația Coronavirusului din China ia amploare, apropiindu-se din ce în ce mai tare de pandemie, după cum declara acum ceva timp și OMS. Numai în ultimele 24 ore, numărul morților a crescut cu 65 de persoane, majoritatea dintre aceștia fiind rezidenți ai provinciei Hubei, locul de baștină a Coronavirus, unde s-a înregistrat pacientul zero. Aceste date au fost transmise de către Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Citește și: FAKE NEWS: Vaccin pentru Coronavirus, dar numai pentru albi

Astfel, de la bilanțul precedent anunțat de instituție, decesele cauzate de Coronavirus au crescut de 425 de persoane decedate din pricina virusului letal, la 490, numărul de infectări din prezent ajungând și acesta la cote alarmante, de 20.000 de cazuri.

Un număr de aproximativ 27 de țări au semnalat cazuri de infecție, astfel că un număr de 230 de persoane sunt vizate. Toate aceste persoane au călătorit în Wuhan, ori în alte localități ale provinciei Hubei, după cum chiar cei de la Reuters relatează.

Citește și: Natalia Poklonskaia, deputat rus: coronavirusul urmărește distrugerea economiei Chinei

OMS a numit această situație: „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

În România se fac pregătiri intense pentru a da cale liberă echipamentelor medicale ce vor ajuta situația spre a nu deveni una gravă, după cum a declarat de curând Marcel Vela, ministrul de Interne, vorbind despre un OUG care să reglementeze statutul acestor medicamente și echipamente medicale:

România se pregătește

Citește și: Pregătiri pentru Coronavirus în România

„Aș începe cu OUG privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. S-a aprobat constituirea stocurilor de urgență medicală pentru epidemii și alte evenimente generatoare de victime multiple. Achiziția stocurilor de urgență mediaclă se va realiza, sens în care Guvernul a desemnat Oficiul Național pentru Achiziții (ONAT) din subordinea Ministerului de Finanțe ca intituție abilitată pentru realizarea procedurilor de atribuire în vederea încheierii de acorduri cadru”, a declarat Marcel Vela.

#News