Încă șapte medici infectați Covid-19

Nu trece zi fără să aflăm vești proaste. De la numărul în creștere al cazurilor de infectare, la numărul de morți, astfel că devine aproape imposibil să ne menținem moralul ridicat. Poate cele mai grele vești sunt acelea din care aflăm că medicii se infectează cu noul coronavirus pe capete. Automat începe să ne fie frică ca nu cumva să avem din nou parte de un caz „Suceava”. Nu de alta, însă după cum bine știm, nici la Spitalul Universitar lucrurile nu stau chiar pe roze.

Astăzi aflăm că încă șapte medici au fost infectați cu coronavirus la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Ați putea întreba de ce este mai trist atunci când un medic se îmbolnăvește, decât un oricare alt om? Pentru că un medic bolnav nu mai poate trata acel oricare alt om. Atunci când un medic se îmbolnăvește, altor zece-douăzeci oameni infectați le scad șansele de supraviețuire.

Potrivit directorului medical, Simin Aysel Florescu, doi dintre medicii infectați prezintă simptome ușoare.

„Li s-a pus la dispoziție cazare în două hoteluri în totalitate dedicate nouă și o cazare într-o aripă separată, fostă secție de dermatologie, dedicată doar personalului medical, cu circuit separat”, a spus Florescu, directorul medical al unității sanitare pentru Digi24.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îi ceartă pe medicii care demisionează

#News