Turiștii din Paris vor putea înota din nou în Sena

Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize şi accesibile prin intermediul unui dig, fiind instalate vestiare şi duşuri, a anunţat primăria.

Locuitorii şi turiştii vor putea înota din nou la Paris în Sena din 2025, pentru prima dată în peste 100 de ani, a anunţat duminică primarul Anne Hidalgo. Ea a menţionat cele trei situri care vor fi deschise publicului, un centru acvatic deja parţial în uz, precum şi încă două centre de înot, în apropiere de Turnul Eiffel, potrivit g4media.ro. Înotul în fluviu a fost interzis oficial în 1923 din cauza calităţii necorespunzătoare a apei în oraş, dar a mai fost practicat până la începutul anilor ’60.

Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize şi accesibile prin intermediul unui dig, fiind instalate vestiare şi duşuri, a anunţat primăria.

Înotatul în Sena este o dorinţă de lungă durată a parizienilor. În 1900, când Jocurile Olimpice au avut loc pentru prima dată la Paris, competiţiile de înot au fost organizate în Sena. Înotul în fluviu a fost interzis oficial în 1923 din cauza calităţii necorespunzătoare a apei în oraş, dar a mai fost practicat până la începutul anilor ’60. Proiectul a primit acum un impuls datorită Jocurilor Olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris. Unele dintre competiţiile de înot vor avea loc în Sena. Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize şi accesibile prin intermediul unui dig. Vor fi instalate vestiare şi duşuri, a anunţat primăria.

Doi sibieni, prinși braconând bursuci cu sulița în județul Mureș