Pregătiri pentru Coronavirus

În cursul zile de marți, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat faptul că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență, cu privire la măsurile de siguranță urgente ce vor fi instituite de către Ministerul Sănătății. Este nevoie ca stocurile medicale să fie refăcute, astfel că, dacă va fi cazul să ne confruntăm cu pacienți infectați cu Coronavirus, să avem cu ce să le asigurăm sănătatea – atât cât va fi posibil, cel puțin. Astfel, România face pregătiri pentru Coronavirus, întrucât avem parte de o situație ce s-ar putea transforma într-una destul de gravă.

Citește și: FAKE NEWS: Vaccin pentru Coronavirus, dar numai pentru albi

„Aș începe cu OUG privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. S-a aprobat constituirea stocurilor de urgență medicală pentru epidemii și alte evenimente generatoare de victime multiple. Achiziția stocurilor de urgență mediaclă se va realiza, sens în care Guvernul a desemnat Oficiul Național pentru Achiziții (ONAT) din subordinea Ministerului de Finanțe ca intituție abilitată pentru realizarea procedurilor de atribuire în vederea încheierii de acorduri cadru”, a declarat Marcel Vela.

Citește și: Pandemie de Coronavirus, autoritățile avertizează!

De asemenea, ministrul a ținut să menționeze faptul că în 45 zile MAI în colaborare cu Ministerul Sănătății va acorda statut nomenclator pentru produsele medicale de urgență.

„În această OUG este abilitat ministrul Sănătății pentru a decide instituirea carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsuri de siguranță anunțate de OMS. În următoarele 45 de zile, prin ordin comun al MAI și al Ministerului Sănătății se va acorda un statut nomenclator al produselor de stocuri de urgență și metodologia de dare în folosință, fiind prevăzută și reîntregirea stocurile. Ca noutate s-a introdus și un amendament de către ministrul Transporturilor cu privire la achiziționarea unor scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coadă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire”, a mai continuat Vela, asigurând că se fac pregătiri pentru Coronavirus.

#News