Ion Iliescu, viu și vaccinat, de ziua lui

Fostul președinte a vorbit despre politica actuală, fiind rezervat în explicații, însă sugerând că politica de pe timpul lui ar fi avut ceva mai multă substanță ca cea din ziua de azi

Fostul președinte al României și președinte al PSD, Ion Iliescu a împlinit, astăzi, 3 martie, 91 de ani. Și cum toată lumea e curioasă ce se mai întâmplă cu veteranul de vârstă, iubit și contestat, deopotrivă, de mulți, acesta a acordat un scurt interviu telefonic postului Realitatea PLUS, în care a vorbit despre starea sa de sănătătate, despre relația lui cu vaccinul antiCovid, însă și despre cum vede acesta politica actuală.

„M-am vaccinat și m-am simțit bine. Nici măcar nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”, a declarat Ion Iliescu.

Ion Iliescu, nemulțumit de politica actuală

Cât despre politienii momentului, Ion Iliescu n-a vrut neaparat să pună punctul pe i, însă a sugerat că nu ar fi tocmai de acord cu modul în care abordează politica partidul pe care acesta l-a lăsat moștenire. Mai mult decât atât, întrebat despre o eventuală revenire în politică a lui Liviu Dragnea, Iliescu a spus că o astfel de decizile rămâne la latitudinea lui Dragnea, dând de înțeles că fiecare știe cam cât de gros îi este obrazul.

„Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, cu atenție, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, ce se relatează, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”, a precizat, la Realitatea PLUS, Ion Iliescu.

Decanul de vârstă social democrat a vorbit inclusiv despre Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, cei despre care afirmă că, în ciuda a ceea ce se zice, nu ar avea mai nimic în comun cu Vadim Tudor. Iliescu a mărturisit că „pe vremea lui”, politica avea ceva mai multă substanță, substanță de care pare să-i fie dor, de vreme ce încă reascultă dezbaterile politice cu Vadim Tudor sau Ion Rațiu.

Citește și: Șoșoacă, Iliescu, minerii și protestu’