Firea „i-a prins cu falsul” pe guvernanți

„Subvenția de la bugetul de stat pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, grosul până la 90,3 miliarde, cât este cheltuiala, fiind asigurat din încasări”, a mai spus social democrata

Senatorul social democrat Gabriela Firea declară că „i-a prins cu falsul!” pe actualii oameni de la guvernare. „Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecințele le vor suporta toți românii. Dovada : întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei.”, spune Firea, pe pagina sa de socializare.

Gabriela Firea: „În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei”

Astfel, fostul edil al Capitalei, ajuns în Senat, Gabriela Firea se întreabă „de ce 5150 lei și nu 5429 lei?!”. Întrebare la care își răspunde mai apoi singură: „Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021!”, concluzionând că, în realitate, de fapt salariul urmează să scadă, nu să crească.

Potrivit senatoarei (cu sursă de la INS), salariul mediu în 2020 a fost de 5.396 lei, „dar premierul i-a pus pe cei de la prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să își poată aranja, mincinos, bugetul!”, a mai scris Firea.

„AȘADAR, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021!”

Aceasta susține inclusiv faptul că Guvernul nu ar dori să mărească punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi la 1.875 de lei.

„Ne spune premierul dezertor Cîțu că suma cheltuită cu pensiile ar fi prea mare. Dar ea reprezintă 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.Deci, nu sunt cheltuieli prea mari cu pensiile, ci la jumătate decât cheltuie, în medie, statele europene! Mai mult, subvenția de la bugetul de stat pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, grosul până la 90,3 miliarde, cât este cheltuiala, fiind asigurat din încasări.”, a adăugat fostul edil al Capitalei.

În concluzie, conform spuselor Gabrielei Firea, la un PIB de 1.116,8 miliarde lei, subvenția pentru plata pensiilor ar trebui să fie de 16,7 miliarde lei, „adică 1,4%”.

Citește și: Gabriela Firea și manipularea „Coaliției austerității”