Texas fără mască. Guvernatorul Abbott ridică interdicțiile

În timp ce guvernatorul texan ridică orice urmă de restricție în statul său, directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor își manifestă îngrijorarea cu privire la practicile din ce în ce mai des întâlnite

Guvernatorul Greg Abbott a anunțat că va ridica interdicțiile din statul american Texas, în totalitate. Printre aceste interdicții ce vor dispărea se numără inclusiv obligativitatea purtării măștii medicinale anti-Covid. În plus, prin decretul semnat de Abbott, comercianților li se dă, de asemenea, mână liberă să funcționeze ca înainte de pandemie, la capacitate maximă și în condiții normale, aplicabile însă unei perioade normale.

„Odată cu noile descoperiri medicale, printre care vaccinurile anti-Covid și antibioticele, Texas dispune acum de toate uneltele pentru a se apăra de virus”, a spus guvernatorul texan, Greg Abbott.

Texas are acum libertarea de a-și stabili propriul destin

„Acum trebuie să ne concentrăm atenția pe restabilirea condițiilor normale de trai în Texas. O primă măsură este redeschiderea statului la o capacitate de 100%. Să nu vă lăsați înșelați, Covidul nu a dispărut, dar este clar că, analizând situația actuală a recuperărilor, a campaniei de vaccinare și a numărului redus de internări în secțiile Covid, măsurile impuse anterior nu mai reprezintă o necesitate. Anunțul de astăzi nu este un îndemn de a se renunța la măsurile de prevenție, însă este un îndemn ca populația să-și reamintească că fiecare individ are rolul său în societate și mai mult decât atât, că fiecare dintre noi are datoria de a fi, în continuare, precaut.”, a mai spus guvernatorul Abbot, potrivit site-ului guvernamental al Texas.

De asemenea, guvernatorul a mai spus că deține, în acest moment, un surplus de echipamente necesare detectării și prevenției Covid-19, menționând, de asemenea, o capacitate de testare de 100.000/pe zi.

Păreri contradictorii

La începutul săptămânii, directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite al Americii, Rochelle Walensky, trăgea un semnal de alarmă împotriva relaxărilor, avertizând că purtarea măștii este încă esențială în acest moment.

„Sunt foarte îngrijorată în legătură cu informațiile potrivit cărora din ce în ce mai multe state ridică exact măsurile pe care le-am recomandat pentru a proteja oamenii. Nu este momentul să relaxăm dispozitivele cruciale despre care știm că pot opri răspândirea Covid”, a spus Rochelle Walensky, potrivit Digi24.

Citește și: Bădulescu nu poate sta 12 ore cu mască „pentru că nu e miner”