Gabriela Firea și manipularea „Coaliției austerității”

„Oamenii care trăiesc în sărăcie să nu își mai ceară drepturile”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea acuză o „manipulare supremă” pe care o pun în aplicare cei aflați la putere – „coaliția austerității”, aceea de a convinge „oamenii care trăiesc în sărăcie să nu își mai ceară drepturile, pe motiv că statul nu are bani”.

„Manipularea supremă: să convingi oamenii care trăiesc în sărăcie să nu își mai ceară drepturile, pe motiv că statul nu are bani – asta a reușit Coaliția Austerității. Adică bogații au convins săracii că nu mai sunt bani și pentru ei!”, acuză Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că cel responsabil pentru găsirea surselor de finanțare este statul. Mai mult, tot acesta este cel care trebuie să mărească gradul de încasare a taxelor și impozitelor. „Asta nu e problema copiilor, a pensionarilor sau a oamenilor care muncesc. În loc să facă asta, Coaliția Austerității a respins toate amendamentele PSD la Legea Bugetului de Stat, care prevedeau creșterea alocațiilor, a salariilor din Educație, Sănătate și a pensiilor. Asta deși PSD a construit un buget paralel și a arătat că sunt bani pentru toate acestea! Premierul Cîțu a construit bugetul pe logica când iei din puținul celor mulți (și săraci) se face mult pentru cei puțini (și bogați)!”,  a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Mii de amendamente depuse, dar respinse

Reamintim că PSD a depus mai bine de 2.500 de amendamente, toate au fost respinse atât în faza pe comisii, cât și în dezbaterile de luni, din plenul reunit al Parlamentului.

Printre cele mai importante amendamente se află cele legate de creșterea alocațiilor și pensiilor, de modernizare a infrastructurii rutiere, dar și cele cu privire la sistemul medical.

Potrivit medicului Alexandru Rafila, deputat PSD, au fost depuse amendamente pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare.

Citește și: PSD a depus amendament pentru finanțarea construcției a 200 de centre medicale comunitare